Premiul Academiei Romane „Petre Sergescu“ (2021) pentru istoria stiintei si tehnicii

Mai jos informatia privind acordarea premiul Academiei Române pentru istoria stiintei si tehnicii « Petre Sergescu »  lucrarii: « Radarul românesc. O istorie vie », Coordonator – Anton Muraru. Ea ne-a fost trimisa de Dna Magda Stavinschi, membra a asociatiei noastre; ii multumim.

Alexandru Herlea 


In fiecare an Academia Romana acordă premii oamenilor de ştiinţă şi litere, artiştilor români, din ţară sau din străinătate, pentru meritul de a fi contribuit, prin activitatea şi opera lor, la dezvoltarea culturii şi ştiinţei româneşti.
    Incepand cu anul 1918 se infiinteaza premiul „Petre Sergescu“, destinat recompensării celei mai valoroase lucrări de istoria științei, premiu  atribuit în urma consultării și votului tuturor secțiilor de științe din Academia Română. 
    Premiul a fost înființat atât pentru a semnala importanța pe care științele o au în dezvoltarea societății contemporane, cât și pentru a cinsti memoria unor savanți cu contribuții esențiale, pornind de la preceptul exprimat de Auguste Comte, potrivit căruia „Nu cunoaștem complet o știință atâta timp cât nu-i știm istoria“.
 
 Anul acesta premiul „Petre Sergescu“ (Istoria științelor și tehnicii), a fost acordat lucrarii:  Radarul românesc. O istorie vie, Coordonator: Anton Muraru.
Felicitari!
Magda Stavinschi