Autres activites

2018

Aprilie 2018

  • 23-27 aprilie 2018, Paris: Al 143-lea Congres al CTHS,  cu tema La transmission des savoirs

În perioada 23-27 aprilie 2018 Asociaţia La Maison Roumaine a participat la congresul CTHS (Comité des Travailles Historiques et Scientifiques), unde a avut un stand deschis pe toată durata lucrărilor şi în cadrul căruia membrii săi -  dna Magdalena Stavinschi şi dnii Robert Belot, Alexandre Herlea şi Andréas Wild au susţinut comunicări.

Detalii aici (en français)


 

Martie 2018

  • 28 martie 2018: Declaraţia de Unire

În data de 28 martie 2018, la sfârşitul conferinţei organizate de asociaţia noastră, intitulată L'Union de la Moldavie/Bessarabie à la Roumanie dans une perspective historique, La Maison Roumaine a semnat Declaraţia de Unire a României cu Republica Moldova. Această acţiune face parte din activităţile pe care asociaţia noastră le dedică Centenarului Marii Uniri

Citiţi declaraţia aici.

 

 

 

 (Foto: Dorin Dusciac)


 

Februarie 2018

  • Conferinţă - 10 februarie 2018

Mai jos conferința susținută de catre Academicianul Ioan Aurel Pop, membru al asociaţiei noastre, sâmbătă, 10 februarie 2018, la Năsăud, cu prilejul Adunării Anuale a Despărțământului ASTRA Năsăud. O doctă şi percutantă prezentare a participarii României la Marele Război şi a importanţei acestuia pentru formarea statului unitar român, a României Mari. La Maison Roumaine  îl felicită pe conferenţiar şi îi mulţumeşte pentru trimiterea textului. 

Alexandru Herlea

Marea Unire și vecinii României – semnificația internațională a actului de la 1918